Prachtige meerdaagse tochten maken door sneeuwbedekte landschappen, of de stap zetten naar zelfstandige tochten door middel van een cursus vanuit een comfortabel hotel… of je voorbereiden op de opleiding tot IML.
Je gaat goed op pad met een International Mountain Leader!

Bergbanjeren organiseert jaarlijks reizen en cursussen, maar ook over jouw persoonlijke avontuur denk ik graag mee! Neem contact met me op via deze pagina.

Banjeren in Beieren (NIEUW)

In het wandelparadijs Beierse Voralpen maken we op sneeuwschoenen een afwisselende trekking ten Zuiden van München. We starten niet ver van de historische winterportplaats Garmisch-Partenkirchen in het prachtig gelegen Brauneck-Gipfelhaus, met schitterend uitzicht op de Noordelijke kalkalpen van Tirol. Na een inloop- en oefendag maken we een vijfdaagse trektocht van West naar Oost door eindeloze bossen, langs talloze dierensporen en bestijgen we bergtoppen voor fraaie uitzichten op de Alpen van Oostenrijk aan de ene kant en het Duitse heuvellandschap aan de andere kant. Om ons einddoel te bereiken gaan we ook een stukje met de boot!

Overnachten doen we afwisselend in berghutten en vakantiewoningen.

Periode
27 januari t/m 2 februari 2018 (vol); meer informatie over deze reis en boekingen via bergsportreizen.nl

Foto: Tegernseer Tal Tourismus GmbH / Bernd Ritschel

Grand Tour du Thabor

De valleien van de Clarée en de Étroite liggen ingeklemd tussen het bekende natuurpark van de Ecrins en de Italiaanse grens. De absolute rust in dit deel van de Zuidelijke Franse Alpen is te danken aan het verbod op de ontwikkeling van skigebieden: je komt er enkel (sneeuwschoen)wandelaars, langlaufers en tourskiërs tegen. De Mont Thabor is met zijn 3178m de blikvanger in dit gebied, en op deze wandelberg ligt Europa’s hoogst gelegen kapelletje, dat we bij gelegenheid zeker even zullen bezoeken!

Een pittige tocht langs merendeels comfortabele hutten.

Periode
3 maart t/m 10 maart 2018 (vol); meer informatie over deze reis via bergsportreizen.nl

Grand Tour du Beaufortain
De Beaufortain is een parel in de Savoie: mooi ongerept terrein, hoogvlaktes, meertjes, imposante bergen, stoere alpenpassen, fraaie vergezichten, kortom een adembenemende bergwereld. Door dit terrein maken we een prachtige trektocht, deels langs onbemande hutten en ook hutten waar we op en top verzorgd worden. In de onbemande hutten maken we zelf ons meegebrachte eten klaar.
Via de onderstaande links vind je meer informatie.

Periodes
17 maart t/m 23 maart 2018 (vol); meer informatie over deze reis en boekingen via bergsportreizen.nl

Culinair sneeuwschoenwandelen in Pays du Mont-Blanc

Vanuit een comfortabele gîte maken we mooie sneeuwschoenwandelingen, waarbij we regelmatig de Mont-Blanc in het vizier zullen hebben. Beginners zijn welkom tijdens deze week, dus we starten met het lopen op sneeuwschoenen in eenvoudig terrein. Voorzover nodig zullen daarbij tips gegeven worden door de begeleider. Natuurlijk oefenen we ook in het omgaan met de lawinepiepers, schep en sonde.

Teruggekomen in de gîte verrast Laurence ons steevast met een hapje bij het drankje… een opmaat voor de geneugten bij het diner!

Periode
Deze sneeuwweek is niet ingepland deze winter, maar heb je een groepje bij elkaar, dan organiseer ik dit graag voor je!

Cursus lawinekunde

IML Voorbereidingsmodule Winter
Deze Wintermodule wordt aangeboden om specifiek invulling te geven aan een stuk praktijkopleiding op het gebied van lawinekunde voor geïnteresseerden in de opleiding tot IML. De theoretische basis kun je bijvoorbeeld bij het Snow Safety Center opdoen. Tijdens deze voorbereidingsmodule Winter zal al het geleerde in de praktijk worden gebracht, zoals de ERM, wind- en alarmtekens, sneeuwdekopbouw en vooral ook routekeuze en beslissings­strategieën.

We zullen op sneeuwschoenen in het terrein onderweg zijn, en aandacht besteden aan onder meer lawinekunde, sneeuwkunde, lawineredding, EHBO, oriëntatie, risicomanagement, tochtplanning en weerkunde. Het informatiedocument kun je hier downloaden. Aanmelden kan via een mail aan NLAIML: info@nlaiml.org.

Periode
8 januari t/m 12 januari 2018 (vol)

Cursus Sneeuwschoenwandelen en lawinekunde
Heeft het sneeuwschoenwandelvirus je te pakken, maar voel je je nog onvoldoende toegerust om zelfstandig uitdagendere of meerdaagse tochten te ondernemen?
Dan is deze cursus een uitstekende opstap. Zes dagen lang maken we tochten die de deelnemers grotendeels zelf voorbereiden en begeleiden. ’s Avonds wordt de nodige theorie behandeld op het vlak van lawinekunde, sneeuwkunde, tochtplanning, risicomanagement en oriëntatie in de winter.
Het doel is niet om lange, maar juist om leerzame tochten te maken waarin voldoende tijd is om de theoretische basis in praktijk te brengen.
Na een dagtrip is het lekker ontspannen in de loungeruimte of in de sauna van ons hotel, dat met een Zoover 2015 award 2e staat op de lijst van beste hotels in Frankrijk!

Periode
3 februari t/m 9 februari 2018 (vol); meer informatie over deze cursus en boekingen via bergsportreizen.nl

Cursus lawinekunde
Bergwandelen in de Haute-Savoie

Oriëntatiemodule IML (zomer)
Als de IML-opleiding je wel wat lijkt, maar je wilt eerst een beeld krijgen waar je staat, of wellicht bewust aan relevante vaardigheden werken, dan is deze module daarvoor de gelegenheid. Tijdens de module zal vooral ook veel aandacht worden besteed aan vaardigheden die je als zelfstandig bergsporter misschien nog niet zo nadrukkelijk ontwikkeld hebt zoals het (bege)leiden van groepen, geven van instructie, nauwkeurig oriënteren en dergelijke. Goede beheersing van deze vaardigheden helpt je niet enkel op je pad richting IML, maar is natuurlijk ook van waarde op je eigen tochten.

We zullen vooral veel in het terrein onderweg zijn, om aandacht te besteden aan onder meer oriëntatie, risicomanagement, tochtplanning, tochtleiding, weerkunde, instructie/lesgeven, touwtechnieken, flora, fauna en geologie. Het informatiedocument kun je hier downloaden. Aanmelden kan via een mail aan NLAIML: info@nlaiml.org.

Periodes
10 t/m 15 september 2018